Καλωσόρισμα

Καλώς ήρθατε στο μπλοκ της Ομοιοπαθητικής Ιατρικής!

Εδώ θα μπορείτε να ενημερώνεστε για θέματα που αφορούν γενικότερα την υγεία αλλά ειδικότερα για το πως αντικρίζει αυτά τα θέματα η ομοιοπαθητική θεραπευτική.

Εδώ θα μαθαίνετε για το τι πραγματικά ΕΙΝΑΙ η ομοιοπαθητική και για το τι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ η ομοιοπαθητική. Παρόλο που εξασκούμε την ομοιοπαθητική ιατρική στην Κύπρο εδώ και πάνω από είκοσι χρόνια, χρειάζεται δυστυχώς να ξεκαθαρίζουμε ακόμα το τοπίο πού κάποιοι θολώνουν είτε ηθελημένα είτε αθέλητα.

Εδώ θα γράφουμε χωρίς φόβο και πάθος και σας καλούμε να κάνετε και εσείς αναρτήσεις με τις απόψεις σας.

Εδώ θα γράφουμε τα πράματα με το όνομα τους γιατί σκοπός είναι η σωστή ενημέρωση του κόσμου, ώστε, όταν είναι σωστά ενημερωμένος, να μπορεί να παίρνει τις κατάλληλες αποφάσεις για την υγεία του και για τη θεραπεία που θέλει να κάνει.

Μετά από 20 χρόνια άσκησης της Ομοιοπαθητικής στην Κύπρο είναι πλέον καιρός, με τη βοήθεια και της τεχνολογίας, να βγούμε πιο ανοιχτά, να μιλήσουμε, να δώσουμε τα αισιόδοξα μηνύματα στον κόσμο. Υπάρχουν πολλές δυνατότητες πλήρους θεραπείας διαφόρων ασθενειών, σωματικών και ψυχικών, που η συμβατική ιατρική τις θεωρεί αθεράπευτες. Πρέπει αυτά να περάσουν στον κόσμο. Αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε από αυτό το μπλοκ.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας ηλεκτρονικά στο gkatsonis@gmail.com

Ή στα τηλέφωνα 22512400 -- 99627855

Τι είναι η Ομοιοπαθητική;

Η Ομοιοπαθητική είναι μια τελείως φυσική μέθοδος θεραπείας, η οποία θεραπεύει μόνιμα, ήπια και χωρίς παρενέργειες. Η Ομοιοπαθητική στοχεύει στην ενδυνάμωση του ίδιου του οργανισμού κινητοποιώντας τις αμυντικές του δυνάμεις και αποκαθιστώντας την διαταραγμένη του υγεία.

Τι είναι τα ομοιοπαθητικά φάρμακα;

Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα είναι ουσίες που προέρχονται από την φύση (φυσικής, ζωικής ή ορυκτής προέλευσης), και παρασκευάζονται με φυσικό τρόπο και δεν έχουν καμία σχέση με τα χημικά φάρμακα. Ενεργούν πάνω σε ολόκληρο τον οργανισμό, ενισχύοντας τον αμυντικό του μηχανισμό με αποτέλεσμα την θεραπεία και ανανέωση του οργανισμού και κατά συνέπεια την εξαφάνιση των επί μέρους συμπτωμάτων. Τα Ομοιοπαθητικά φάρμακα διατίθενται σε πολλά φαρμακεία και είναι αναγνωρισμένα από τον Ελληνικό Οργανισμό Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.) από το 1994, σύμφωνα με τη σχετική Ευρωπαϊκή οδηγία.

Ποιές ασθένειες θεραπεύει η Ομοιοπαθητική;

Η ομοιοπαθητική αντιμετωπίζει οξείες και χρόνιες νόσους, καλύπτοντας ένα ευρύτατο φάσμα της ανθρώπινης παθολογίας. Στην ομοιοπαθητική θεραπευτική κάθε αρρώστια αντιμετωπίζεται σαν μια τελείως ξεχωριστή περίπτωση. Δεν υπάρχουν αρρώστιες αλλά άρρωστοι. Ο ανθρώπινος οργανισμός θεωρείται ενιαίο σύνολο, σώματος - συναισθήματος - διανόησης και όχι μεμονωμένα συμπτώματα. Συνεπώς δεν έχει νόημα η ερώτηση «έχετε φάρμακο για την τάδε ασθένεια;» γιατί η κάθε περίπτωση στην Ομοιοπαθητική αντιμετωπίζεται εξατομικευμένα και σχολαστικά.

Οδοντοφυία και Ομοιοπαθητική Ιατρική

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΔΟΝΤΟΦΥΪΑΣ ΚΑΙ

ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΉ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ

Κατά την περίοδο της οδοντοφυΐας στα παιδιά, παρατηρούνται διάφορα συμπτώματα που αναστατώνουν τα ίδια τα παιδιά, αλλά κάποτε και τους γονείς τους.

Πολύ θαυμάσια είναι η δράση κατάλληλων ομοιοπαθητικών φαρμάκων στη φάση αυτή. Ο ομοιοπαθητικός γιατρός θα πάρει το σωστό ιστορικό και ανάλογα με τα συμπτώματα που παρουσιάζονται, θα δώσει και το σωστό ομοιοπαθητικό φάρμακο.

Πιθανότατα όλοι θα έχουμε ζήσει την εικόνα του μωρού που κλαίει και οδύρεται, έχει ένταση και νευρικότητα, ευρισκόμενο στη φάση που βγάζει δόντια και ταλαιπωρείται από πόνους στα ούλα του. Πολλές φορές αυτά συμβαίνουν αργά τη νύχτα μετά τα μεσάνυχτα και οι γονείς δεν ξέρουν τι να κάνουν και πώς να αντιδράσουν. Μια τέτοια εικόνα ενός μωρού που βγάζει δόντια και ξυπνά τη νύχτα με κλάματα και πολλή νευρικότητα, που «δεν ξέρει τι θέλει» όπως χαρακτηριστικά λένε οι γονείς, είναι η εικόνα του ομοιοπαθητικού φαρμάκου chamomila που προέρχεται από τη δυναμοποίηση (επαναλαμβανόμενες αραιώσεις και δονήσεις) σκόνης του φυτού χαμαίμηλον (το κοινό χαμομήλι).

Υπάρχουν περιπτώσεις που οι γονείς απελπισμένοι τηλεφωνούν και λέει χαρακτηριστικά η μητέρα : “δεν το αντέχω…μού έρχεται να το πετάξω (το μωρό) από το παράθυρο» Το γεγονός ότι εκνευρίζονται οι γονείς από την κατάσταση του παιδιού είναι ένα σημείο κλειδί για τον ομοιοπαθητικό γιατρό. Δεν είναι η περίπτωση του παιδιού που κλαίει και η μητέρα το λυπάται και προσπαθεί να το παρηγορήσει, βγάζοντας στην επιφάνεια όλα τα αποθέματα αγάπης που διαθέτει. Στην περίπτωση του παιδιού που χρειάζεται chamomila η κατάσταση εκνευρίζει τους γονείς με το ασταμάτητο κλάμα, τα νεύρα, την ένταση, το ανικανοποίητο του παιδιού. Μπορεί να ζητά κάτι και την ίδια στιγμή που του το δίνουν να το πετά. Το μόνο που βελτιώνει τα πράγματα είναι να κρατούν το παιδί αγκαλιά να το κουνούν και να περπατούν πάνω κάτω στο δωμάτιο. Αν σταματήσουν για δευτερόλεπτα να το κουνούν και να περπατούν, το μωρό ξαναρχίζει τα κλάματα. Αν με το κούνημα και το περπάτημα ησυχάσει και νομίζουν ότι κοιμήθηκε, θα αρχίσει ξανά τα κλάματα μόλις το αφήσουν στο κρεββάτι του.

Αυτή η εικόνα του μωρού που βγάζει δόντια και αναστατώνεται, μπορεί πολύ γρήγορα και θεαματικά να θεραπευτεί, αν το παιδί πάρει το σωστό ομοιοπαθητικό φάρμακο, στη σωστή δυναμοποίηση. Μέσα σε μερικά λεπτά το παιδί θα ησυχάσει και θα κοιμηθεί. Το πιθανότερο είναι ότι αυτή η συμπτωματολογία δεν θα επαναληφθεί. Αν επανέλθει μετά από κάποιες μέρες, ή όταν θα βγαίνουν κάποια από τα επόμενα δόντια, πιθανόν να χρειαστεί επανάληψη του ίδιου φαρμάκου, εφ’όσον βέβαια παρουσιαστεί το ίδιο σύνολο συμπτωμάτων στο παιδί.

Αυτή βέβαια είναι μια από τις διάφορες συμπτωματολογίες που αναπτύσσονται στη διάρκεια της οδοντοφυΐας. Υπάρχουν άλλες περιπτώσεις που παρουσιάζονται άλλα συμπτώματα όπως βήχας, πυρετός, διάρροια κλπ. Αναλόγως πάλι της συμπτωματολογίας ο κατάλληλα εκπαιδευμένος ομοιοπαθητικός γιατρός, θα δώσει το όμοιο φάρμακο, που θα θεραπεύσει, κινητοποιώντας τους θεραπευτικούς μηχανισμούς του ίδιου του οργανισμού.

Είναι πολύ σημαντικό να δώσει κατάλληλη θεραπεία ομοιοπαθητικός γιατρός και όχι κάποιος «πραχτικός». Μην εμπιστεύεστε ανθρώπους που ισχυρίζονται ότι είναι «ομοιοπαθητικοί» χωρίς να είναι γιατροί.

Το επιστημονικό όργανο των Κυπρίων ομοιοπαθητικών γιατρών είναι η Ομοιοπαθητική Ιατρική Εταιρεία Κύπρου (ΟΙΕΚ)

9 σχόλια:

  1. Τι κάνουμε όταν το παιδί κάνει συνέχεια εμετούς και κάνει ευκοιλιότητα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λυπούμαι που δεν απάντησα έγκαιρα
    Υπάρχουν διάφορα κατάλληλα ομοιοπαθητικά φάρμακα ανάλογα με τα συμπτώματα. Δεν υπάρχει κάποιος τυφλοσούρτης - και δεν μπορούμε να αποφασίζουμε τόσο εύκολα,χωρίς να έχουμε μπροστά μας όλη την εικόνα - τα προβλήματα αυτά λύνονται συνήθως εύκολα, έφ'όσον έχουμε όλες τις πληροφορίες - άλλο φάρμακο θα χρειαστεί ένα μωρό που κάνει εμετούς και διάρροιες στη φάση που βγάζει δόντια και άλλο όταν έχει αυτά τα συμπτώματα στα πλαίσιο μιας ίωσης..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. η κατάθλιψη αντιμετωπίζεται με την ομοιπαθητική?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. η ομοιοπαθητική μπορεί να θεραθεύσει ασθενείς με κατάθλιψη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ναι, σίγουρα η ομοιοπαθητική θεραπεύει την κατάθλιψη. Όταν κάποιος παίρνει για χρόνια φάρμακα χημικά, τα πράγματα είναι πιο δύσκολα, αλλά ένας έμπειρος ομοιοπαθητικός γιατρός μπορεί να καταφέρει ένα καλό τελικό αποτέλεσμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. το μωρο μου ειναι 14 μηνων κ 13 κιλα εχουν φουσκωσει τα ουλα στουσ κυνοδοντεσ κ τα βραδια μασ εχουν γινει δραματικα.να χρησιμοποιησουμε chamomila?σε τι δοσολογια?ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. stin omoiopathitiki iparxoun liseis gia to sindromo everethistou enterou?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Βεβαίως υπάχουν λύσεις - η εμφάνιση προβλημάτων υγείας σημαίνει ότι για διάφορους λόγους το επίπεδο υγείας κατεβαίνει προς τα κάτω και ο οργανισμός βίσκεται εκτός ισορροπίας. Με τη λήψη του ομοιοπαθητικού ιστορικού προσανατολιζόμαστε στο κατάλληλο ομοιοπαθητικό φάρμακο, που είναι το όμοιο για τον πάσχοντα. Ένα σωστά επιλεγμένο ομοιοπαθητικό φάρμακο, προσφέρει στον ασθενή εκείνη την ώθηση, που χρειάζεται ο οργανισμός του, για να επανέλθει σε ισορροπία και επομένως να θεραπευθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. μπορει η ατυπη οδονταλγια να αντιμετωπιστει με ομοιοπαθητικα φαρμακα?που μπορω να απευθυνθω για γιατρους που ασκουν την ομοιοπαθητικη με εγκυροτητα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή